Hør mere om MyHomes

26. september kl. 17.30

Tilmeld dig informationsmøde

Hånden på MyHomes-hjertet

Lene Pind, Kommunikationschef MyHomes kommunikations- og PR-indsatser
Lene Pind, Kommunikationschef

Med afsæt i den tid, vi befinder os i lige nu, har vi interviewet vores stifter og direktør, Finn Christensen. Vi stiller ham 10 spørgsmål, han ikke altid får. I interviewet får du Finns syn på en række centrale spørgsmål, der vedrører MyHomes’ koncept og deleboligmarkedet lige nu, og hvad der er vigtig for MyHomes fremadrettet.

1. Hvad betyder makroøkonomien for danskernes vilje til at investere i ferieboliger?

“Jeg oplever, at der for tiden er en generel stemning i samfundet, som lægger en dæmper på, hvor ivrige folk er for at kaste sig ud i at realisere boligdrømme. Det er måske ikke det, man er allermest fokuseret på, hvis man er bekymret for sin økonomi eller samfundsudviklingen i øvrigt. Klimakrisen, krigen i Ukraine og inflationen er forståeligt nok med til at bringe folk i en form for ’mental krise’ og en naturlig tilbageholdenhed”.

2. Hvad tænker du om udsigterne for at komme ud af den ’mentale krise’?

“Min overbevisning er, at der snart falder ro på. Allerede nu oplever vi, at gaspriserne dykker, og på trods af at den ledende rente fik endnu et nøk opad i denne uge, er renteudviklingen generelt faldet lidt til ro den seneste tid. Inflationen er stadig stigende, men samtidig har aktiekurserne så småt udviklet i positiv retning, og arbejdsløsheden ligger ikke mindst på et historisk lavt niveau. Jeg vælger derfor at tænke positivt. Der skal ikke meget til, før stemningen så småt vender, og folk føler optimismen igen. Der er mange, som stadig har god plads i økonomien til at foretage den slags investeringer, men som er påvirkede af den generelle stemning, og derfor handler mere på følelser end realiteter. Det er en helt naturlig menneskelig reaktion”.

3. Hvordan ser det udenlandske boligmarked ud lige nu?

“Vi går efter håndplukkede, eftertragtede lokationer i Europa, og på de markeder er der stadig rift om de gode emner. Derfor har priserne endnu ikke vist tegn på fald de steder, hvor vi køber boliger. Det vigtigste for os er ikke at gå på kompromis med hverken beliggenheden eller type af bolig. Så søger vi hellere i lidt længere tid for at finde det rigtige. I sidste ende er det jo en fordel for ejerne, som får en sikret investering både på kort og langt sigt. Det er netop en af de klare fordele ved et delekoncept, at man har mulighed for at købe fra øverste hylde, fordi man kommer længere for pengene”.

4. Er det stadig en god investering at købe sig ind i MyHomes?

“Det korte svar er ”ja”. For det første er det en god idé at investere i fast ejendom, det viser alle historiske data, og for det andet er der et voksende marked for lige præcis denne ejerform. Efterspørgslen på andele er stigende, og når vi har andele i gensalg, ligger de sjældent ret længe – nærmere dage end uger. Også nu, hvor det traditionelle boligmarked er bremset op”.

5. Hvorfor tror du, at efterspørgslen på et delekoncept som MyHomes stiger?

“Jeg tror, at det hænger sammen med, at det ikke er blevet nemmere for folk at købe og forvandle boliger på grund at stigende priser på materialer, mangel på håndværkere osv. Det er både tidskrævende og omstændigt. Min fornemmelse er, at der er mange familier, som over en længere periode har overvejet at købe bolig på egen hånd. Men som markedet er nu, med den usikkerhed der måtte være, så kigger de ind i et delekoncept, hvor der er en mindre risiko ved at investere. Her kan man købe luksusboliger for 1,5 – 2 mio. kr. fremfor at skulle betale 6-7 mio. kr. for bare én bolig og derforuden slippe for at sidde med hele forpligtelsen selv – både økonomisk, men også det at skulle drive det hele og få det til at spille. Derfor er der et stort marked for et delekoncept som vores både nu og i fremtiden”.

6. Hvem er det, der køber sig ind i MyHomes?

“Der er stadig forholdsvis få i Danmark, som kender til konceptet. Vi oplever imidlertid, at målgruppen udvides – i særdeleshed med yngre personer. I takt med den udvikling, kommer der flere og flere med en grundlæggende livsfilosofi om, at vi skal dele, fordi det giver mening.

Det styrker vores ønske om, at foreningerne rummer forskellige typer ejere, set i forhold alder, familiesammensætning og demografi. Det er heldigvis også tilfældet i vores eksisterende foreninger, og blandt andet fordi behovene og ønskerne er forskellige, er der god plads i bookingkalenderen, og langt de fleste får opfyldt deres ønsker hver gang”.

7. Hvordan fungerer det at eje boliger sammen med 28 andre familier?

“Det fungerer problemfrit, fordi MyHomes har et veldefineret koncept med nogle klare regler og aftaler ejerne imellem, som giver den tryghed, der skal være, når man går ind i et koncept, hvor man ikke kender hinanden i forvejen. Jeg hører gang på gang ejerne udtale, at de oplever boligerne som deres egne hjem, og de forholder sig ikke til, at der også er andre ejere, som føler det på samme måde. Netop det rammer sømmet på hovedet, og derfor kalder vi vores koncept for MyHomes”.

8. Hvad adskiller MyHomes fra andre aktører på deleboligmarkedet?

“Der findes forskellige konstellationer af deleboligkoncepter, og jeg synes, det er en fordel, at vi er flere om at udbrede ideen om deleøkonomi og fælleseje. Når det er sagt, så har vi én sammenlignelig aktør, som tilbyder noget tilsvarende.  Den største forskel er, at man hos os kan eje den her type boliger for et væsentlig lavere beløb, og vi kan tilmed drive foreningerne med laverere omkostninger for ejerne. Det er den økonomiske del af det.

Stilmæssigt gør vi en stor dyd ud af at indrette boligerne unikt. Vi tager hensyn til, hvor vi er og det lokale miljø. Vi sourcer inventar og indretning fra mange forskellige leverandører og producenter, hvilket gør os uafhængige, og vi kan dermed levere den bedste vare til ejerne. Hver gang.

Derudover har vi lavet et meget simpelt og ligetil bookingsystem, som er intuitivt at benytte og forstå, og det får vi også en del ros for.

Vi arbejder altid med fuld transparens. Så udover, at vi behandler ejernes penge med stor respekt, har ejerne til enhver tid fuld indsigt i, hvad vi bruger pengene til. De har adgang til foreningens referater og regnskaber. Derudover har hver forening et ejerudvalg, som repræsenterer foreningen, og som MyHomes er i tæt dialog med, mens vi udvikler boligerne, og når de efterfølgende er i drift”.

9. Hvad er din ambition for MyHomes?

“Udadtil er det vigtigste for os at få udbredt kendskabet til, hvor fordelagtigt vores koncept er, når man ønsker at eje deleboliger i Europa. Fra starten har det været en målsætning at organisere vores virksomhed, så den kan skaleres til at håndtere mange foreninger, familier og boliger, uden at vi nødvendigvis behøver at være rigtig mange flere medarbejdere. Det er vigtigt, at ejerne ikke bliver ramt af høje administrationsomkostninger, og at de samtidig føler en maksimal brugervenlighed. Derfor er processer og automatisering helt afgørende for os.

Når jeg kigger indad i MyHomes, så er det vigtigste, at vi bliver ved med at udvikle os. Den udviklingstakt, som vi har været igennem bare inden for de seneste 12 måneder, har bragt os enormt langt. Det gælder både på personsiden og vores kompetencer, men det gælder også rent systemmæssigt, og den måde vi driver vores forretning på. Vi skal fortsætte vores automatisering og digitalisering, så vi arbejder smartest muligt”.

10. Hvad har været vigtigt for dig, siden du stiftede MyHomes?

“Det skal være sjovt og udfordrende, og det kan jeg bare bekræfte, at det synes jeg hver eneste dag. Min kongstanke har hele tiden været, at det skulle være baseret på en ægte entusiasme omkring det, vi gør i hverdagen. Både for mit eget vedkommende, men også for teamet. Når jeg tænker tilbage, så har det fra dag ét været min filosofi, at det skal drives super professionelt, ærligt og transparent, og det synes jeg, at vi lykkedes rigtig godt med”.

“Læs mere om MyHomes og ferieboliger på delebasis i vores magasin Living in Europe

Finn Christensen Adm. direktør & stifter Hent magasinet