Hør mere om MyHomes

25. juli kl. 17.30

Tilmeld dig informationsmøde

Beliggenheden skal have den rette feel

Lene Pind, Kommunikationschef
Mallorca udsigt over Middelhavet

MyHomes’ udviklingschef, Rikke Skouboe, har et job, som mange misunder hende. Hun har den betroede opgave at finde og købe boliger på nogle af Europas top-lokationer, for derefter at forvandle dem til luksuriøse hjem til ejerne. Det lyder besnærende og fascinerende, og det er det også, men det er også benhårdt arbejde. Hun har efterhånden “kysset mange frøer” for at finde frem til de helt rigtige boliger med konge-beliggenheder.

Rikke har mange års erfaring med scouting og handel på det europæiske boligmarked, og hun kender spillereglerne. Hun er konstant på jagt efter den næste egnede bolig, og ved alt om de processer, der skal gennemgås for, at en ejerforening kan overtage nøglerne til deres boliger.

”Vi jagter altid boliger. Typisk har vi samarbejdspartnere rundt omkring på lokationerne, som er briefet på vores ønsker, og som løbende holder øje med, hvad der kommer til salg. Når vi er klar til aktivt at købe en bolig, modtager vi en bruttoliste med mulige emner, som vi short-lister, i forhold til hvad vi gerne vil besigtige fysisk”, indleder Rikke.

Selve boligjagten er en struktureret proces, hvor de boliger, der besigtiges fysisk, vurderes og rates efter nogle nøje udvalgte og vægtede kriterier. Metoden giver et fint overblik over, hvilke boliger der er de mest oplagte køb.

”Det allervigtigste kriterie er beliggenhed”, understreger Rikke. ”Beliggenheden består af tre kriterier – området, landskabet og grunden. Altså, hvordan ligger huset på grunden. I Piemonte for eksempel, der kan godt være et super lækkert område, men hvis huset ligger i en dal, så duer det ikke. Vi vil gerne ligge lidt højt, så der er udsigt over Piemontes smukke landskab, og allerhelst til de majestætiske Alper Der skal være den rette feel over lokalområdet, vejen op til boligen og placeringen på grunden. Vi går efter variation og wow-effekt”.

GÅR ALDRIG PÅ KOMPROMIS

Rikke og hendes team modtager typisk en bruttoliste med mulige emner fra lokale mæglere og samarbejdspartnere, når en bolig skal findes. Den liste bliver barberet noget ned for at opfylde MyHomes’ ønsker og krav til en boligs kvalitet, standard, muligheder og potentiale. Men ikke alt er i virkeligheden som på papiret. Det kan Rikke skrive under på:

”Vi gør vores forarbejde grundigt hjemmefra, men det sker alligevel, at når vi kommer ud og ser boligen fysisk, så er der faktorer, som gør, at den ikke dur. Ting som vi ikke kunne se i materialet fra mægleren. I Barcelona kan lejlighederne f.eks. være vendt sådan, at man har soveværelset ud mod gaden og stuen og køkkenet ind mod baggården. Det vil vi ikke have”.

Der er andre særlige krav på listen, som både handler om komfort og om praktik. I en MyHomes-bolig skal du kunne invitere andre med, som f.eks. børn, børnebørn eller måske gode venner. Derfor er det væsentligt, at badeværelser og soveværelser ligger placeret, så der er en vis grad af privatliv, når I er flere afsted sammen. Og at de private rum ikke ligger klos op ad køkken- og stuearealerne.

”Der skal være ordentlig plads til alle og plads til ens ting. Vi holder derfor altid øje med, hvor og om vi kan skabe opbevaringsplads til tøj, tasker, kufferter og ikke mindst til linned og andet til rengøringen”, forklarer Rikke.

køkken køkkenur design feriebolig

INGEN AFMATNING AT SPORE I BOLIGMARKEDET SYDPÅ

Det danske boligmarked reagerer generelt meget på makroøkonomiske forhold, hvorimod det europæiske boligmarked oplever knap så store udsving. Rikke har fingeren på pulsen, når det drejer sig om det europæiske boligmarked, hvor hun hver dag ser på salgsopstillinger og mærker efterspørgslen:

“Jeg oplever ikke prisfald på nogle af de lokationer, vi finder boliger. Det gælder både i Frankrig, Italien og Spanien. Tværtimod virker det som om, at stigningstakten ikke er aftaget. Det kan man godt have en forventning om kommer til at ske, men det er bare ikke tilfældet endnu. Der virker det som om, at det danske marked reagerer meget hurtigere på ustabile forhold. Og så handler vi primært på steder, hvor attraktiviteten og dermed efterspørgslen er rigtigt stor”.

En af forklaringerne på de forskellige reaktioner på boligmarkederne i Danmark og udlandet skal måske findes i måden at finansiere bolighandler. I Danmark er der mange, som lånefinansierer deres boliger, og dermed er man mere påvirket af rentestigninger. Til sammenligning er der meget ringe grad af lånefinansiering i Italien – i hvert fald blandt udenlandske købere.

Du kan ikke kreditfinansiere italiensk ejendom, hvis du er dansk køber. Man er derfor ikke så sårbar over for rentestigninger. Det samme gør sig gældende på en lang række af vores andre lokationer, der er et købestærkt publikum, som køber kontant. I Megéve bliver langt de fleste boligerne købt kontant”, udtaler Rikke og fortsætter:

“Under finanskrisen skete der et kæmpe fald i priserne i for eksempel Marbella, men det oplever vi ikke nu. Vi befinder os heller ikke i en finanskrise lige nu – det er nogle andre parametre, som rammer mere bredt i samfundet”.

Der er altså markant forskel på boligmarkedet i Danmark og de steder, MyHomes køber boliger. Investering i gode beliggenheder og efterspurgte steder har historisk set været fornuftigt, og intet tyder på, at det kommer til at ændre sig. En god beliggenhed er altid pengene værd.

Få mere at vide om MyHomes-konceptet, og hvad du får som ejer

Tilmeld dig næste informationsmøde TILMELD DIG HER