Hør mere om MyHomes

Deltag på vores online informationsmøde d. 20. oktober

Tilmeld dig informationsmøde

Forvandling af 100-årigt hus midt i vinland

Emma Kristensen Kommunikationskoordinator
Emma Kristensen, Kommunikationskoordinator
Piemonte stenhus

Helt uforstyrret på en bakketop i Piemonte troner det unikke hus, som ejerne i MH04 Comfort netop har taget i brug. På en klar dag skimtes de majestætiske alper i baggrunden, der kun overgås af de frodige vinmarker, som breder sig 360 grader rundt om huset. Her mærkes den norditalienske atmosfære med vinstokke så langt øjet rækker. Boligen er renoveret med bevarelse af de mange autentiske detaljer, som er en del af boligens samt områdets historie og traditioner. 

KOMPROMISLØS BELIGGENHED 

Huset er UNESCO-fredet og er beliggende på en cirka 6000 m2 stor grund, der, som noget helt særligt, inkluderer et lille stykke vinmark, som ejerne i fremtiden kan smage udbyttet af. Grunden tilgås ad en privat grusvej og har ingen direkte naboer, men befinder sig blot 3,5 kilometer fra en af områdets mest kendte og attraktive byer, Nizza Monferrato.

Den fuldstændig kompromisløse beliggenhed var også det første, som fangede Rikke Skouboes opmærksomhed, da hun på vegne af MH04 Comfort besigtigede grunden.

“Det stod klart for mig allerede hjemmefra, at det var noget, som virkelig havde potentiale. Det kunne man se på billederne fra salgsopstillingen – en drømmebolig midt i vinmarkerne. Heldigvis blev den opfattelse bekræftet til fulde, da jeg fløj ned for at se boligen. Det er ret sjældent, at det sker.” forklarer Rikke, som er MyHomes’ udviklingschef.

Herunder ses det fantastiske landskab, som ejerne i MH04 Comfort har udsyn til.

HUSETS GENNEMGRIBENDE TRANSFORMATION 

De maleriske omgivelser er imidlertid ikke det eneste, der gør denne bolig helt unik. Huset er over 100 år gammelt med talrige autentiske detaljer, hvilke er bevaret så vidt muligt i den gennemgribende renovering. I dag er den skønne bolig et moderne hjem, der er indrettet med øje for funktionalitet. Indvendigt er alt nyt, bortset fra de gamle vægge, lofter og terracotta gulve på første sal, der er slebet ned og efterfølgende behandlet. Udvendigt er huset bygget med tilhørende pool og overdækket terrasse, hvor ejerne kan nyde den helt specielle atmosfære året rundt. Det nye hus står i komplet kontrast til det gamle hus, fortæller Rikke.

“Den tidligere ejer boede i underetagen af det her store hus. Han havde en kakkelovn, men ikke rigtigt noget køkken – bare et lille komfur, der kørte på brænde, og det var her, han lavede mad. Så det hele var meget primitivt. Der er sket en stor udvikling til det moderne hus, som står i dag med alle sine bekvemmeligheder.”

I dag er den italienske feriedrøm en moderne bolig med højt til loftet og et vidunderligt lysindfald, hvilket medvirker til et utroligt rummeligt hus med mange kvadratmetre. Boligen er bygget energivenligt, hvilket er en økonomisk fordel i driften årene fremover. Samtidig vil huset ikke kræve det store vedligehold i de næste mange år, da alt er endevendt.

Herunder ses billederne fra det gamle hus.

TRADITIONELLE DETALJER

Boligen er renoveret med stor respekt for den traditionelle byggestil i regionen, og alle detaljer er nøje tænkt ind i renoveringen. Zoomer vi ud på husets facade, kan man ikke undgå at lægge mærke til den elegante kombination af farvenuancer, som indebærer den sarte gule farve komplimenteret af den pastelgrønne farve på skodder, vinduer og døre.  Rikke beskriver tankerne bag valget.

“Det er en klassisk Piemonte-kombination, men ikke én af de mest anvendte og dermed ikke så hyppigt set i landskabet. Jeg har taget billeder, når jeg på min vej rundt i området en gang imellem er stødt på det, fordi jeg blev så fænget af farvekombinationen.”

Overfor husets indgang står et dekorativt fortidsminde, der i sin tid havde funktion som en brønd. Af sikkerhedsmæssige årsager blev brønden aflukket, men vores arkitekt og projektleder, Thomas Jensen, fik den idé at mure den til på traditionel vis, som man blandt andet murer hølofter til i Norditalien.

Boligens overdækkede terrasse var førhen et stort rum, der var sat på huset og blev benyttet som en garage, hvilket er meget typisk i Piemonte, hvor de lokale elsker skure, lader og garager til opbevaring af alverdens grej, der typisk bruges til at passe landejendommene og jorden omkring. Garagen blev under renoveringen omdannet til en stor overdækket terrasse med loungemøbler samt pizzaovn, der har udsyn over det idylliske vinland.

Indvendigt er huset også prydet med traditionelle detaljer, der giver boligen en helt særlig karakter. Blandt andet er en del af de eksisterende vægge og lofter blevet sandblæste for at blotlægge de originale smukke tegl. Førstesalen er belagt med de oprindelige terracotta sten på gulvene, og den imponerende kamin er ligeledes bevaret samt restaureret, så den kan fungere som dekoration og skabe stemning i boligen.

Herunder ses billeder af detaljerne i boligen.

EJERBERETNING

Den sidste detaljer, som gør forvandlingen af det skønne hus perfekt, er selvfølgelig ejernes feedback af det færdige resultat. Vi har spurgt Jan og Kirsten, som var de første ejere, der kunne tage boligen i brug, om deres oplevelse af det nye norditalienske hjem.

“Vi har virkelig nydt vores første ferie i vores hus i Piemonte. Vi glæder os til at komme afsted igen til foråret. 

Piemonte er altid et besøg værd med dens store udbud af god mad og vine og fantastiske byer. Vi nød specielt at gå rundt i Nizza Monferrato med dens små gågader med masser af specialbutikker, isboder og caféer. 

Vores hus ligger flot midt i vinmarkerne – det er dejligt rummeligt og smagfuldt restaureret og indrettet. De store terrasser giver en formidabel udsigt til tre sider, og der er langt til nærmeste nabo. Poolen blev brugt flittigt både af børn og voksne. 

Det var lige sådan, vi selv ville have lavet et Piemonte hus – her får vi bare muligheden indenfor en økonomi, vi kan være med til.” 

“Ønsker du også et drømmehus i Piemonte?

Læs om vores puljer åbne for tegning