Hør mere om MyHomes

Hvordan COVID-19 påvirker boligmarkedet

Rikke Skouboe, Partner og udviklingschef MyHomes
Rikke Skouboe, Partner & Udviklingschef
farverige huse villefranche sommer

HVORDAN PÅVIRKER COVID-19 BOLIGMAKEDET?

I de seneste uger er vi i MyHomes blevet mødt med et tilbagevendende spørgsmål: hvordan vil COVID-19 og den internationale lock-down påvirke boligmarkedet i Europa? 

Det for tidligt at sige noget præcist om, hvordan markedet vil blive påvirket af situationen. Alligevel har vi her samlet nogle tanker om, hvordan vi ser boligmarkedet i de lande, som vi handler boliger i.

Vi plejer at sige, at “vi kører med langt lys på” hos MyHomes, hvilket betyder, at vi arbejder på at realisere drømme for vores ejere og sikre en god investering på længere sigt. Vi har helt bevidst valgt områder, hvor beliggenheden er helt i top, og hvor ejendomspriserne historisk set er mindre påvirket end i det generelle billede. Det udelukker dog ikke, at der i nedgangstider kan gøres en ekstra god handel, hvilket vi selvfølgelig altid har øjnene stift rettet imod.  


FRANKRIG (MEGÈVE OG VILLEFRANCHE-SUR-MER)

Da Frankrig lukkede den d. 16. marts, var det med forventning om, at nedlukningen kun skulle vare 15 dage. Frankrig er fortsat lukket. Stilstanden har endnu ikke haft nogen nævneværdig indvirkning på det franske boligmarked. Hos MyHomes har vi valgt to særdeles eftertragtede områder i Frankrig –  Megève i de franske Alper og Villefranche på den franske Riviera. Begge byer er eksklusive og repræsenterer begrænsede markeder med et købestærkt publikum og dermed en stabil efterspørgsel: Der er derfor ikke meget der tyder på, at boligpriserne ændrer sig markant.
 
SPANIEN (BARCELONA OG MARBELLA)

Om man er i det nordlige Spanien i Barcelona eller i på Costa Del Sol i Syd, så er boligmarkedet af en lidt anden karaktér. De pågældende steder er der generelt langt flere emner på markedet og en væsentlig større omsætning i markedet. Det kunne godt betyde bedre vilkår for købere på kort og mellemlang sigt.

Med en efterhånden slidt frase, så drejer det sig på boligmarkedet om beligggenhed, beligggenhed og beligggenhed. Vi køber kun boliger de allermest eftertragtede steder, og dermed er prisfølsomheden mindre – det gælder både i op – og i nedgangstider.

ITALIEN (PIEMONTE OG ROM)

Italien er blevet det europæiske epicenter for Corona virussen, og især det nordlige Italien er og har været hårdt ramt. 

Piemonte, som er den største region i norditalien, anser vi for at være den mest interessante i forhold til en kombination af kutur, vin og mad og ikke mindst udsigten til projekter med godt investeringsmæssigt potentiale. Hvor priserne i andre populære områder af Italien er blevet tvunget op af en stor efterspørgsel fra udenlandske investorer, har Piemonte ligget mere jævnt i prisudviklingen, og er derfor ikke så kraftigt eksponeret.

Rom følger lidt andre grundregler end Piemonte og Toscana, da den som storby minder mere om f.eks. Paris (uden at være helt på samme niveau), men med historisk set høje m2-priser. Visse områder af storbyerne vil givet kunne mærke et prispres, men med udgangsunkt i de rigtige beliggenheder, søger vi ejendomme i eftertragtede kvarterer.

Få tilsendt vores magasin Living in Europe

I vores nye udgave af magasinet Living in Europe fortæller vi om investeringen, og hvor nemt og bekvemt der er at være ejerfamilie. Du kan også se standarden på de boliger, vi har forvandlet til hjem for ejerne. 100 siders inspiration til ren ferieglæde og afslapning venter på dig her.

Få tilsendt vores magasinet