Hør mere om MyHomes

27. juni kl. 17.30

Tilmeld dig informationsmøde

Bag om Megève med den lokale ejendomsmægler

Rikke Skouboe, Partner og udviklingschef MyHomes
Rikke Skouboe, Partner & Udviklingschef
altan terrasse feriebolig megeve

Hos MyHomes er vi selv meget rejselystne, og mange af de lokationer vi tilbyder, er perler på landkortet, vi selv har lært at kende, og elsker at vende tilbage til. Vores udgangspunkt er altid, hvordan og hvor godt den danske mentalitet og ferie- og rejsevaner kan forenes med de charmer, som vores udvalgte byer og egne byder på. Og når det er sagt, er der en anden ting, vi lægger vægt på. Det er, at MyHomes’ lokationer ikke er overrendte af naboer hjemme fra Danmark eller andre turister. Vi ønsker, at MyHomes ejerne skal opleve glæden ved den autenticitet, der følger med, når man er lokalbeboer blandt de lokale. Alle lokationer er nøje udvalgte højprofilerede med stor international appel.

Et glimrende eksempel er Megève. Jon Cooke, en britisk ejendomsmægler der har arbejdet i området siden 1998, er en af vores faste partnere i ejendomshandel i De franske Alper. Han har om nogen et indgående kendskab til attraktionerne i og omkring den smukke bjergby og ifølge ham, er der en række grunde til, at Megève stadig ligger lidt uden for den danske radar.

SKISPORTENS VUGGE

”Man skal vide, at Megève er et af de ældste skisportssteder i Frankrig. Man begyndte at stå på ski her lige efter 1. verdenskrig. Byen fik sin første karakteristiske røde telekabine omkring år 1933. Det var Rothschild-familien, der udviklede skimulighederne i området, og familien er stadig involveret i byens udvikling. Byen var utrolig populær i 1920’erne til -60’erne, men konkurrencen tog til i 70’erne, hvor mange andre skisportssteder skød op og løb med noget af den internationale skiturismes opmærksomhed. Dog har Megève altid været så populært blandt landets egne, at de har klaret sig godt og ubemærket for verdens øjne, alligevel”, forklarer Jon.

I 90’erne genopdagede det internationale ski-publikum byens eksklusivitet og charme, og begyndte at strømme dertil. Det har skabt en positiv udvikling i byen, både for de fastboende og for gæster, der kan booke sig ind på fornemme hoteller som f.eks. Four Seasons. Så i dag er det bestemt ikke kun fransk, der ekkoer ned ad pisterne.

EN VELBEVARET HEMMELIGHED

”Da jeg selv først kom til byen i 1986, havde jeg aldrig hørt om stedet. Det var som om, det var franskmændenes egen hemmelighed”, fortæller Jon. 

Det er en helårsdestination med to højsæsoner; vinter og sommer. Det bliver selvfølgelig mere stille mellem sæsonerne, men byen lukker ikke ned, som de omkringliggende skisportsbyer længere oppe, der står som spøgelsesbyer mellem sæsonerne”.

Generelt har Jons kernekunder i Megève altid været velstående franskmænd, der regner Megève for deres private ski- og fritidsområde. Og han estimerer, at markedet i øjeblikket består af 70-80% franske købere. Dernæst er området også særdeles populært blandt folk med base i Schweiz. Ikke nødvendigvis schweizere, men også den store internationale population, der bor og arbejder i Geneve, en times kørsel væk. Det skaber en efterspørgsel og holder dermed et generelt højt prisniveau.

Man skal være uheldig, hvis man ikke har hørt om Megèves kulinariske niveau
Jon Cooke

SÆSON HELE ÅRET

Selve skisæsonen i Megève begynder i december. Officielt starter den ugen op til jul. Men er man heldig, kommer der indimellem sne allerede slut november, og så åbner nogle af lifterne, og skientusiaster strømmer til i weekenderne. Men netop fordi Megève er en levende by hele året, med både kræsne indbyggere og gæster, er der som beboer eller gæst altid noget at opleve. Fra bjergtagende vandre- og cykelture til golf og andre kulturelle og sportslige oplevelser. Bl.a. ligger Alpernes største sportscenter i Megève. Man kan også lade sig imponere af det eksklusive shopping-udbud eller gå ombord i byens væld af gode restauranter, mange med flere Michelinstjerner. Det høje gastronomiske niveau skyldes efter sigende, at de fortrinlige råvarer kommer direkte fra de mange, dygtige omkringliggende producenter.

”Man skal være uheldig, hvis man ikke har hørt om Megèves kulinariske niveau”, fortæller Jon og fortsætter: ”Restauranterne er hele året med til at trække folk til, og de er med til, at den fastboende population på cirka 4000 sjæle kan opretholde den høje standard, der er kendetegnende for byen”.

EN POPULÆR BY AT INVESTERE I

Der er altså meget godt at sige om bjergbyen. Men er det nok til, at man ligefrem kan tale om boligerne som et investeringsobjekt. Et af kriterierne vi stiller op for MyHomes boligerne er, at de skal købes i et stabilt, højprofileret marked, men hvad siger den lokale mægler om Megève i den henseende?

”For det første har Megève som nævnt meget at byde på, og så er byen vellokaliseret. Vi ligger tæt på en lufthavn, vi ligger centralt i Frankrig, og Schweiz og sydkysten ligger tæt på. Dertil kommer at vi som mæglere vurderer ud fra 10 års strækninger. De seneste 10 år har der været en signifikant vækst i boligmarkedet, og det har været stabilt. Hvis man købte en bolig tilbage i 2008, da finanskrisen satte ind, så vil den investering være vendt til en positiv investering i dag” slutter Jon. 

Jon Cooke. Englænder med bopæl i Megève siden 1998. Uddannet i finansbranchen, og er partner i ejendomsmæglervirksomheden Allard Cooke & Associés.