Hør mere om MyHomes

Tilmeld dig informationsmøde

Bjerg-idyl med naturlige kontraster

Emma Kristensen, Kommunikationskoordinator
smuk kontrast sne eng

Megève er en af MyHomes’ ni nøje udvalgte lokationer, og det er ikke et tilfælde, at den franske bjergby er genganger i alle vores puljer. Megève byder på gastronomioplevelser, der indebærer alt fra lokale gårde til Michelin-restauranter, smuk natur året rundt, wellness og afslapning, shopping blandt nogle af de største brands, musikalske events, spændende golf og selvfølgelig fremragende skiløb. Byens alsidighed tiltrækker ikke kun MyHomes ejere, men er elsket af franskmænd og schweizere, der har dømt Megève til at være blandt deres foretrukne ferielokationer.

Eldorado for naturelskere og sportsentusiaster

Omkranset af majestætiske bjerge med frodige skove og brusende floder er Megève placeret midt i naturens smukke kontraster. Omgivelserne er til stor glæde for naturelskere og sportsudøvere, som har et væld af muligheder at boltre sig i.

Dalen, som Megève ligger gemt i, hedder Val d’Arly og ligger på den franske del af Alperne. Tæt på dalen troner Mont Blanc, der er det højeste bjerg i Alperne og er en oplevelse i sig selv. Megève ligger i 1.100 meters højde, hvilket giver bjergbyen et enestående klima, som er udgangspunkt for Megèves kontrastfulde natur.

Bjerglandskabet er alt fra rå stejle klippevægge over blide græsbeklædte skråninger til snedækkede toppe, og uanset hvor du er, kan du opleve den friske bjergluft. Oppe i højderne er det heller ikke usædvanligt at støde på bjerggeder, der ofte begiver sig ud på usikker grund.

I Megève er bjergene dækket af smukke nåle- og løvskove, der om sommeren bidrager til et frodigt grønt landskab, og om vinteren pudres med et fint lag sne, der skjuler hele dalen bag den hvide nedbør. Landskabet forandrer sig nede i dalen, som har smukke enge og græsmarker, hvor gårde med rensdyr, heste og får blandt andet holder til, og som du kan besøge. Tæt på byen finder du den smukke turkise sø, Lac de Javen, der samler hele familier til afslapning, leg og autentisk bjergmad.

sø bjerge natur

Fra golf til snowboarding

Om sommeren udnytter mange Megèves bakkede terræn til at mountainbike, som du kan finde utallige ruter til i alle afskygninger. Bjergene gemmer desuden på nogle af verdens smukkeste vandreruter, der tager dig på en fantastisk visuel oplevelse gennem blomstrende enge og forbi majestætiske bjergvægge. Sidstnævnte er især til glæde for dem, som har mod på at klatre op ad de imponerende bjergvægge. Generelt tilbyder Megève alle former for klatring både med og uden reb, inde og ude samt i træer og i grotter. Fælles for aktiviteterne eksisterer de på tværs af niveauer, og kommer med og uden en guide.

Midt i Megèves kontrastfulde landskab indrammer bjergene op til flere golfbaner, som hver især bidrager med forskelligartet natur til uforglemmelige golfoplevelser. Heriblandt en 18-huller golfbane, Mont-d’Arbois, der er en af verdens ældste og mest præstigefyldte golfbaner.

Megèves alsidige natur ligger ligeledes op til mange oplevelser i vand, blandt andet fiskeri i smukke og fredelige omgivelser, men også riverrafting i brusende floder samt rappelling ned af smukke vandfald. Leder du efter et endnu større adrenalinboost, kan den franske bjergby også assisterer med eventyr i luften. Der er nemlig mulighed for ture i helikoptere, turistfly og varmluftsballoner eller til dem, der nyder at mærke luften glide mellem fingrespidserne, paraglidning samt faldskærmsudspring.

Sidst men ikke mindst skal naturen omkring den franske bjergby opleves om vinteren, når den bløde dybe sne dækker alt, og omdanner landskabet til et eventyrligt vinterlandskab. Udover det fantastiske terræn til ski, snowboarding og langrend, kan du i Megève tage hele familien med ud og kælke, skøjte i byens hyggelige midte og køre i hundeslæde blandt de høje nåletræer.

bjerg vinter koldt frost

Hestevogne og Michelin-restauranter

Megève er mere end det eksklusive skisportssted, som mange kender den for, og med sine 3000 indbyggere er den lille bjergby fyldt med liv året rundt. Det skyldes den smukke natur og de mange aktiviteter, men også byens rigdomme i form af historie, kultur og gastronomi.

Navnet på Megève stammer fra det keltiske “Mageva”, der betyder byen på vandet, hvilket vidner om de mange nærliggende floder og søer samt de gamle springvand og fontæner, der er placeret rundt omkring i byen. Generelt afspejles Megèves historie i byens arkitektoniske stil, som blandt andet det gamle kloster fra det 13. århundrede, der står placeret i bymidten.

Den gamle bydel er bilfri, og når du bevæger dig gennem de hyggelige brostenbelagte gader, sker det derfor enten til fods, på cykel eller i hestevogn, der står parkeret langs de autentiske chaleter. Shopping-mulighederne i Megève er store og ligger i den dyre ende af spektret. Du kan finde adskillige butikker med lækkert sportsudstyr, chikke brands, luksuriøst interiør eller lokale dagligvarer.

Trods sin begrænsede størrelse er den franske bjergby desuden kendt for sine kulinariske oplevelser, der indebærer alt fra lokale gårde til eksklusive Michelin restauranter til hyggelige bjergrestauranter til autentiske vinbarer. Fælles for gastronomien er de lækre lokale vare og et simpelt køkken.

golf du mont d'arbois
paraglidning i de franske alper
gade Megeve

Ønsker du at eje egen bolig i Megève?

Finn Christensen, adm. direktør & stifter Læs mere om de puljer, vi tilbyder