Hør mere om MyHomes

Tilmeld dig informationsmøde

Jeres nye bolig i Rom

Vi har fundet jeres nye bolig i Rom. Lejligheden ligger i en flot bygning i området Prati, tæt på Vatikanet. Her befinder I jer midt i Roms hjerte, hvor I kan være lokal med de lokale.

BELIGGENHED/ OMRÅDE

Prati er et forholdsvist eksklusivt område med masser af specialbutikker og restauranter. Det er her romerne bor og lever. Man er i den grad lokal med de lokale i modsætning til andre, mere turistede områder. Området er anlagt i slutningen af 1800-tallet og er kendetegnet ved lige gader, der krydser hinanden i rette vinkler. De typisk fem etagers bygninger er rummelige og majestætiske. Vatikanet ligger få hundrede meter mod syd, og man er kun en kort gåtur fra Tiberen og alt, hvad Rom i øvrigt byder på. Endvidere er man meget  tæt på en metrostation. Beliggenheden bliver ikke bedre.

Se koordinaterne for den præcise beliggenhed

BYGNINGEN 

Bygningen i Via Degli Scipioni er en af områdets karakteristiske bygninger i 5 etager fra omkring år 1900. Den er på alle måder rummelig og autentisk med et imponerende indgangsparti og atrium på bagsiden med plads til cykler, hvilket absolut ikke er sædvaneligt i Rom. Der er en klassisk smedejernselevator centralt i bygningen, og omkring denne befinder sig brede trapper. På taget er der et stort udeområde / tagterrasse, som vi ikke må betragte som en dansk tagterrasse, da romerne ikke selv bruger området til andet en f.eks. at tørre tøj eller til placering af AC anlæg, og man må ofte ikke placere møbler permanent. Det er dog et stort plus med udearealet, hvor man gerne må medbringe møbler og sætte sig med et glas vin eller kaffe. I forbindelse med vores due diligence ved købet, får vi nærmere afklaret de specifikke vilkår, der gør sig gældende i ejerforeningen for brugen af terrassen.

Se video fra gaden

LEJLIGHEDEN

Lejligheden ligger på 2. sal og skal totalrenoveres. Det er en stor, rummelig bolig på omkring 90 m2, som er en del større end de 65 m2, vi selv definerer som minimum. Der bliver plads til 2 soveværelser og 2 badeværelser samt stue i åben forbindelse med køkken og et lille depotrum. Derudover er der en ekstra stor entre, som vi endnu ikke har endelig afklaret, hvordan vi anvender.

Lejligheden har karakteristiske høje lofter på mere end 3 meter og flotte høje vinduer mod gaden. Vi forventer derudover at kunne tilføre yderligere autenticitet ved at eksponere nogle stenmure.

De store sydvendte vinduer mod gaden gør det muligt at indlemme byens liv og summen, hvilket er et meget vigtigt kriterie, når vi søger bolig i storbyerne.

Boligen var udbudt til 539.000 euro, men vi har fået accept på 510.000 euro. Med denne pris kommer vi fint i mål indenfor det afsatte budget.

Vi skal i den kommende tid arbejde mere med planløsningen og med at skabe den helt rigtige funktionalitet i boligen, men vi har allerede nu nogle tanker, som vi deler med jer herunder.

Video af lejligheden

Plantegning (nuværende)

Plantegning (ny)

NÆSTE SKRIDT I PROCESSEN 

Vi er i gang med at udarbejde den indledende købsaftale, der udløser betaling af depositum. Derefter igangsættes arbejdet med den omfattende og meget vigtige due diligence, hvor der kigges ind i alle detaljer omkring bygningen og den lokale ejerforening. 

Samtidig kaster vi os over planlægning af det arbejde, der skal gøres i lejligheden.

Vi arbejder mod at have lejligheden klar omkring årsskiftet, men det er stadig for tidligt at love. Som bekendt er handlen aldrig 100% sikker, før skødet er underskrevet.