Hør mere om MyHomes

27. juni kl. 17.30

Tilmeld dig informationsmøde

Den søde juletid i Rom

Emma Kristensen, Kommunikationskoordinator

Vi sammensætter altid puljer med alsidige lokationer, der lever året rundt, og som vores ejere elsker at vende tilbage til uanset sæson. Rom er et eksempel på en MyHomes lokation, der fascinerer på alle tider af året. Det kan du læse mere om herunder, hvor du gennem en MyHomes ejer kan opleve den skønne storby ved juletid. 

Julestemning i Rom

Italiens hovedstad er på denne tid af året prydet med appelsin- og citrontræer, der står i flor langs byens mange gader. Grundet det tørre og milde klima er det stadig muligt at nyde sin aftensmad ude, hvor restauranterne har sørget for varmelamper og tæpper. I december er Rom præget af en hyggelig julestemning, som blandt andet ses på den farverige julepynt, der, uden at overgøre det, dekorerer den prægtige by.

Butikker, restauranter og caféer står selv for juledekorationerne, og de pynter flot deres facader med gran, julekugler og lys. I Rom er meget af julen på børnenes præmisser, og derfor er de fleste julemarkeder målrettet de mindste, som kan opleve hyggelige boder og sjove musicals.

På hvert et gadehjørne kan du købe ristede kastanjer, og overalt går de lokale afsted med kasser af italiensk julekage under armen. Pandoro og Panettone er de klassiske julekager, som begge er søde og luftige, men hvor Pandoro drysses med et fint lag sukker, som du selv får med i en pose og kan gøre derhjemme, er Panettone fyldt med rosiner og sukat.

Venlig hilsen fra en ejer

Evita er ejer i en af vores Comfort foreninger. Hun har netop været på ferie i deres bolig i Rom, hvorfor hun kan berette om den hyggelige julestemning. I opgangen til ejernes bolig blev de eksempelvis mødt af et smukt pyntet juletræ, og Evita fortæller også om musik i gaderne:

Vi måtte åbne vinduerne, fordi vi kunne høre julesang. Og ganske rigtigt kom der syngende julemænd gående ned ad gaden med et orkester”.

Autentiske oplevelser året rundt

Rom er kendt for sin unikke historie og storslået arkitektur, men byen byder på så meget mere end det, hvilket især opleves, når man vender tilbage:

Man kan jo tænke, hvad skal vi nu se i Rom, når vi allerede har set de historiske monumenter. Men Rom har mange facetter af oplevelser og byder på mange aktiviteter, fremhæver Evita.

MyHomes boligen er beliggende med let adgang til centrum, men også til skønne parker, der er værd at udforske. Med en behagelig dagstemperatur på omkring 15 grader, er parkerne på denne tid velbesøgt, og solens varme stråler kan stadig nydes fra en bænk. I parken, nærmest ejernes bolig, ligger en smuk gammel zoologisk have, som blev anlagt i starten af 1900-tallet med frodige områder til dyrene, der har god plads til at boltre sig på.

Rom byder også på uforglemmelig madoplevelser, som på autentisk vis kan afprøves med madlavningskurser. Disse udbydes af flere af byens mange restauranter og tager sjældent mere end to timer. Med hjælp fra dygtige kokke lærte Evita at lave fettuccine og tiramisu fra bunden, som derefter blev tilberedt og serveret med et glas vin:

”Man kommer helt tæt på det italiske køkken” .

Lokal med de lokale

Ejerne i Evitas forening har bolig i den nordøstlige del af Centro Storico, som er omkranset af den gamle bymur. Denne nordlige del af det centrale Rom er typisk mere eksklusiv, og er derfor et attraktivt sted for romerne at bo. Bydelen er fyldt med hyggelige restauranter, hvor lokale har sin hverdag og den ægte italienske stemning og kultur opleves.

“Vores del af byen er meget levende på dette tidspunkt, og vi spiser med de lokale på restauranterne omkring boligen. Vi lærte vores nærområde endnu bedre at kende denne gang og føler os virkelig hjemme i kvarteret”, fortæller Evita.

Generelt er turistmængden mindre i vintermånederne, end den måske er om sommeren, men der er stadig gang i byen og især i dette område, hvor de lokale præger bybilledet.

Det er absolut et godt tidspunkt at besøge byen på nu. Fordi vi ikke bor i et turistet område, så er der stadig fuld gang i byen, og intet er lukket. Det er den samme stemning, om man kommer derned sommer eller vinter. Boligen er ikke sæsonpræget og er bare helt autentisk”.

Ønsker du også at eje boliger i Europa?

Hør mere på vores næste informationsmøde