Hør mere om MyHomes

27. juni kl. 17.30

Tilmeld dig informationsmøde

Det søde liv på Mallorca

Emma Kristensen, Kommunikationskoordinator
image/svg+xml

I MyHomes udvælger vi lokationerne efter nøje overvejelser om områdets alsidighed, seværdigheder, kultur, natur og gastronomi, der alle er vigtige parametre for at give MyHomes ejerne de bedste forudsætninger for en uforglemmelig ferie.

Spaniens største ø, Mallorca, er en af vores seneste tilføjelser til paletten af lokationer. Den populære ferieklassiker indgår nu i flere foreninger, senest MH14 Premium og MH16 Comfort.

NATUROPLEVELSER DU SENT VIL GLEMME

Sydøst for Spanien ligger Mallorca smukt placeret i Middelhavets krystalklare vand og er indrammet af de to bjergkæder Serres de Llevant og Serra de Tramuntana, hvilket skåner øens midte for kolde vinde. De kendte Tramuntana-bjerge strækker sig langs Mallorcas nordvestlige kyst, og har formet stejle klippevægge og små bugter. Mellem bjergskråningerne viser frugtbare dale sig, hvor der blandt andet gror appelsiner, citroner og tomater. Bjergformationen Serres de Llevant markerer øens nordøstlige side med sit bakkede terræn, og har skabt en perlekæde af naturligt beskyttede sandstrande.

Mallorcas kystlinje er over 550 kilometer lang, og er derfor hjem for flere hundrede indbydende strande, som den 14 kilometer lange strand Alcúdia, der er en populær destination for rejseglade familier. Strandene på Mallorca varierer meget i udtryk, og du kan derfor støde på strande med hvidt, finkornet sand, og andre med gyldent og grovkornede eller naturligt belagt med sten. Mallorca byder desuden på hyggelige strande med klitter og fyrretræer, hvis du er til skygge og privatliv. Strandene adskiller sig generelt ved, om de er fredelige og naturskønne eller velbesøgte og turistede med store hoteller.

Mallorcas milde subtropisk klima sørger for lange, varme, tørre somre og korte, fugtige, vintre.

Mallorca natur hav klipper

MALLORCA HAR DET HELE

Den spanske ferieø byder på mange udflugtsmål, som folk i alle aldre kan glæde sig over. Udover de mange uspolerede naturoplevelser, er Mallorca kendt som et paradis for sportsudøvere, der udnytter det milde klima til at starte sæsonen tidligt op for deres foretrukne sport. Sæsonen for både golf og cykelløb indledes for eksempel allerede i februar og marts måned. De mange snoede bjergveje lægger ligeledes op til fantastiske vandreture eller eventyr i bumlende firhjulstrækkere. Trænger du til en rolig ferie, kan du besøge de søvnige og hyggelige byer, tage på sightseeingtur i de gamle sporvogne eller (sol)bade på øens utallige strande.

Mange af Mallorcas seværdigheder bør opleves fra det milde krystalklare hav, der omslutter øen. Hvis du nyder at sejle, kan du afprøve alt fra en af de mange krydstogter til de majestætiske katamaraner. Du kan også leje en båd og udforske den smukke ø. Betingelserne for at snorkle er ideelle, og der findes guidede ture, som blandt andet svømmeture i Cova de Coloms havgrotter, hvor du tages gennem et netværk af underjordiske huler.

Mallorca er en stor nok ø til, at de fleste foretrækker at have en bil til rådighed, men hovedbyen Palma de Mallorca er ikke større, end at du kan opleve den til fods eller på cykel. Alle MyHomes’ boliger på Mallorca har egne cykler, som kan benyttes til udflugter eller motion. Ønsker du en storstilet udflugt, kan du tage det gamle veterantog fra Palma til byen Sóller på nordkysten. Med materialer af mahogni og messing er de gamle togvogne næsten lige så smukke som den uspolerede natur, du kører igennem på den 27 kilometer lange jernbane.

Mallorca by bygninger

RIG PÅ KULTUR OG GASTRONOMI

Mallorca er desuden rig på kultur og arkitektur, og du kan besøge farvestrålende markeder, gamle kirker eller katedraler og meget mere. Nogle af øens topseværdighederne består af det eventyrlige slot Bellver, den gotiske kirke Basilica de Sant Francesc fra 1281 og den romerske-katolske katedral Santa Maria i Palma. Du kan sætte tempoet helt ned og besøge Jardines de Alfabia, som er et historisk gods med store smukke botaniske haver samt en frugtplantage.

De fleste besøgende ved det nok slet ikke, men Mallorca byder på kulinariske oplevelser i særklasse. Hele otte restauranter pryder sig med Michelin-stjerner, og mange flere restauranter er lige på vippen til at komme med i den berømte madguide. Det spanske køkken åbner op for mange kulinariske oplevelser, men benytter sig gerne af de lokale råvarer som frisk fisk og skalddyr, smagfuldt frugt og grønt samt lækre spanske pølser og skinke. I Palma de Mallorca har du aldrig langt til de bedste restauranter, som ofte ligger afsondret og byder på overrasker med enkle og lokale retter, eller de er intime, præget af god stemning i form af lys, musik og lækker mad.

Midt på øen er terrænet fladt og rigt med varme temperaturer, hvilket gør det muligt at dyrke vin. Hvis du er vininteresseret, kan du besøge en af Mallorcas vingårde og smage øens søde druer.

Som ejer af MyHomes-boliger kan du selvfølgelig også vælge at lave mad hjemme i egen bolig, når du opholder dig på Mallorca. Alle vores boliger har fuldt udstyret køkkener, så du selv kan sørge for de gastronomiske oplevelser. Der er rig mulighed for at handle lækre fisk og grøntsager, som kan tilberedes i køkkenet eller ude på grillen.

Typisk afsøger vi området, der strækker sig fra Port de Soller til Port d’Andratx på den vest/sydvestlige kystlinje.