Hør mere om MyHomes

27. juni kl. 17.30

Tilmeld dig informationsmøde

Investering i fast ejendom og livskvalitet

Finn Christensen adm. direktør og stifter MyHomes
Finn Christensen, Adm. direktør & Stifter
Aftensol goalden hour udendørs lounge grå udendørsmøbler havemøbler sofa natur udsigt lamper

EN INVERSTERING I FAST EJENDOM OG LIVSKVALITET

Et stort antal danskere foretager hvert år køb af ferieboliger i Danmark og i udlandet, men mange har utvivlsomt genovervejet deres lyst til at investere i en tid med Corona og rejserestriktioner.

Det er imidlertid billigt – meget billigt – at finansiere køb af feriebolig, nu hvor renten er historisk lav, hvilket også gør, at alternativet med penge i banken til minusrente, er ganske uattraktivt.

Langt de fleste af dem, der beslutter at investere i MyHomes, gør det i et langsigtet perspektiv med ønsket om mange fantastiske rejseoplevelser, og i forventning om at foretage en fornuftig investering.

Vi stiller i det følgende skarpt på udviklingen i det Europæiske boligmarked og udsigten til at gøre en god investering.

BOLIGMARKED OG CORONA

For over et halvt år siden lukkede Danmark ned pga. COVID-19 pandemien.

På den baggrund opstod der bekymring for boligmarkedet. Man forventede, at den stigende ledighed og et faldende forbrug ville påvirke renten og skabe usikkerhed på boligmarked. Det er dog ikke den virkelighed, vi oplever i dag.

En artikel fra Finans.dk peger på en modsatrettet tendens i boligmarkedet. Udbuddet af boliger er faldet hvilket har presset priserne højere op, end de nogensinde har været før. Det viser ligeledes tallene fra Boligsiden, som har holdt statistik over de danske boligpriser. Prisniveauet på huse og lejligheder i Danmark var i sommer højere end nogensinde før, ifølge Finans.dk.

Læs artiklen fra Finans.dk HER.

HVORDAN SER DET UD I EUROPA?

Det danske boligmarked er ikke et særtilfælde. Det meste af Europa oplever vækst på boligmarked, og priserne er højere end nogensinde.

Ifølge Eurostat, “the statistical office of the European Union”, er huspriserne over sommeren i Europa steget 5% i forhold til samme periode sidste år. Det betyder, at hvis du ejer en bolig i Europa, kan den være steget med op til 5% i værdi i forhold til sidste år. Som altid er beliggenhed dog afgørende i den sammenhæng. Du kan se husprisernes årlige ændringer siden 2010 i grafen herunder.

Du kan læse mere om det europæiske boligmarked HER

House prices

VORES FORVENTNINGER 

Da MyHomes er aktiv på flere forskellige boligmarkeder i Europa, skrev vi et blogindlæg, umiddelbart efter Danmark lukkede ned, om, hvordan vi forventede at pandemien og nedlukningen ville påvirke boligmarked de steder, vi befinder os.

Hos MyHomes handler vi bl.a. boliger i:

MEGÈVE, BARCELONA, PIEMONTE, VILLEFRANCHE, ROM OG MARBELLA 

I foråret forventede vi, at priserne de pågældende steder, ville være upåvirkede af pandemien, da områderne generelt er særdeles eftertragtede, har et købestærkt publikum og historisk har haft et stabilt boligmarked. Vi havde dog en forventning om, hvis markederne skulle “sætte sig”, ville det blive i Spanien – f.eks. i Barcelona og Sydspanien.

Vi kan her, et halvt år efter lock-down, konstatere at vores forventninger holdt nogenlunde stik. Corona-krisen har ikke haft en nævneværdig indflydelse på boligpriserne i de områder vi handler i, ej heller i Spanien på de mest attraktive beliggenheder.

En af vores samarbejdspartnere, Jon Cook, ejendomsmægler i Megève, Frankrig, har samme opfattelse. Han udtaler:

”Boligmarkedet i Megève har været stabilt under Corona. Vi så, da Frankrig lukkede ned, at mange fra Paris, Lyon og andre storbyer kom til Megève og dets nabobyer. Folk ville hellere være i bjergene under lock-down, end i storbyerne.” (oversat til dansk)

Han nikker genkendende til tallene fra Eurostat, og understreger, at han forventer en stigende interesse i eksklusive byer som Megève, nu da mange franskmænd har fået øjnene op for fleks-arbejde (muligheden for at arbejde fra andre steder end fra et kontor).

Den fortsatte vækst, i de områder hvor vi handler boliger, er for os en klar indikation af, at boligmarkedet er en stabil og fornuftig investering, også i krisetider.

Skulle man ønske at sælge sin andel i MyHomes igen, sker det efter helt samme principper, som hvis man ville sælge sit sommerhus. Sælger bestemmer prisen, og MyHomes tager sig af arbejdet med at finde en køber. Alle sådanne handler har givet sælger en skattefri gevinst på ca. 10%/år.

Mange af vores ejere ser dog primært MyHomes som en langsigtet investering i livskvalitet, som man kan få glæde af og glæde andre med, i mange år frem. Så når rejserestriktionerne igen ophæves, kan du igen nyde dine boliger, som står klar på de bedste beliggenheder rundt i Europa.

Hør mere om MyHomes

Er du nysgerrig på at høre, hvad livet har at byde på som ejerfamilie. Så deltag på vores kommende informationsmøde. Det bliver afholdt online, hvor vi gennemgår konceptet, og du får mulighed for at stille alle de spørgsmål, du måtte have.

Kom til informationsmøde