Hør mere om MyHomes

25. juli kl. 17.30

Tilmeld dig informationsmøde
Martin Asbæk Gallery

Trine Søndergaard & Nicolai Howalt

Dying Birds, 2005-2010

Dying Birds af Trine Søndergaard og Nicolai Howalt er en fotografisk og formalistisk undersøgelse af fuglejagten. Tematisk er værkserien en udvidelse af projektet How To Hunt, hvorigennem kunstnerne undersøgte både jagtscenen som motiv, såvel som jagten som ritual. Jagt er et gennemgående tema op igennem kunsthistorien, fra hulemaleriet til Renæssancen, og i denne serie har de to kunstnere indfanget fuglene under jagten, både i deres flugt, men også i de sidste sekunder af deres liv.

Trine Søndergaard er internationalt anerkendt og haft solo- og gruppeudstillinger verden rundt, senest på Dunkers Kulturhus, Gl. Holtegaard, Göteborg Konstmuseum og Den Nationale Fotosamling i København. Hun er repræsenteret i store offentlige og private samlinger over hele verden, bl.a. Montreal Museum of Fine Art, Canada; The J. Paul Getty Museum, USA; MUSAC, Spanien; Nasjonalmuseet, Norge; Maison Européenne de la Photogrpahie, Frankrig og ARoS i Aarhus.

Nicolai Howalts kunstneriske arbejde spænder fra det dokumentariske til det konceptuelle og er kendetegnet ved sin unikke materialitet. Howalt har udstillet på en række prominente institutioner i både Danmark og udlandet, bl.a. Maison Européenne de Photographie, Paris, Nikolaj Kunsthal, København, MUSAC, Museo de Arte Contemporáneo de Castilla y León, Spanien, Museum of Fine Art Houston, USA, Medicinsk Museion, København og Den Nationale Fotosamling – Det Kgl. Bibliotek.