Hør mere om MyHomes

24. oktober kl. 17.30

Tilmeld dig informationsmøde

“Mit” første hus i Piemonte føles helt særligt

Emma Kristesen , Kommunikationskoordinator

Ejerne i en af vores Comfort foreninger har for nylig taget et nyrenoveret landhus i brug i Norditaliens smukke region Piemonte. Forvandlingen har været en spændende proces at følge for ejerne og MyHomes, men især for projektets arkitekt, Thomas Jensen. Boligen er nemlig Thomas’ første MyHomes projekt, og er derfor gået hen og blevet lidt af et hjertebarn for ham. I interviewet herunder kan du læse om hans opstart i MyHomes og hans udførlige tanker bag renoveringen.

 

HVORDAN BEGYNDTE DET HELE? 

“Det hele begyndte faktisk, inden jeg var ansat hos MyHomes. I 2021 boede min hustru og jeg i Toscana, hvor vi lige havde færdiggjort renoveringen af vores eget italienske hus. Det var et projekt, jeg syntes var virkelig fedt at arbejde med, men vi ville egentlig gerne tilbage til Danmark, og derfor kontaktede jeg Rikke Skouboe i MyHomes.

Efter at have talt frem og tilbage, sendte Rikke mig dette renoveringsprojekt i Canelli, som på daværende tidspunkt ikke var mere end upræcise plantegninger, billeder fra en ejendomsmægler samt en kort beskrivelse af Rikkes egne tanker. Det var vist en test for at se, om jeg var et match”, fortæller Thomas smilende og fortsætter. “Men det gik jo meget godt, for to måneder senere startede jeg i MyHomes”.

BETYDER ITALIEN NOGET SPECIELT FOR DIG? 

“Ja, min hustru og jeg har boet i Toscana i 3,5 år. Dengang vi besluttede os for at købe hus i Italien var det på baggrund af en vinrejse til Californien, som vi dog syntes lå for langt væk. Da vi begge to er glade for Italien, tænkte vi, at det kunne være et godt alternativ, og 14 dage senere fløj vi til Italien. Efter at have set MANGE forskellige huse i både Piemonte og Toscana fandt vi det helt rigtige, som vi selv har lagt utrolig mange timers arbejde i, så det er blevet, som vi gerne vil have det”.

HVORDAN VAR OPSTARTEN PÅ ET SÅ OMFATTENDE PROJEKT?

“Min første arbejdsuge var faktisk i Piemonte sammen med Rikke Skouboe. Formålet med turen var at mødes med vores samarbejdspartnere – blandt andet den italienske arkitekt Alfonso, som har stået for renoveringen af projektet. Den bedste måde at sætte sådan et projekt i gang er ved at møde hinanden og få et godt samarbejde op at køre”.

Piemonte arkitekt byggeleder Thomas entreprenør Alfonso

Thomas og Alfonso på en kold decemberdag på byggepladsen i Piemonte.

 

“Processen blev indledt, som den altid gør, med at lægge os fast på et layout sammen med entreprenøren og få økonomien på plads, så vi kunne underskrive en kontrakt. Derefter gik vi i gang med at søge byggetilladelse hos myndighederne, da boligen er beliggende i et UNESCO-beskyttet område. Da vi havde byggetilladelsen, begyndte vi på nedrivning og renovering af huset”.

Herunder ses Thomas’ originale skitser af projektet vs. den færdige bolig.

HVAD ER DEN STØRSTE FORVANDLING VED BOLIGEN? 

“Det var vigtigt ikke at forvandle huset til ukendelighed, men at se på det med de værdier, det allerede har. Og det synes jeg i den grad er lykkes. Vi har fjernet to tilbygninger, som ikke klædte huset, og for at det skulle fremstå arkitektonisk rent – som et gammelt italiensk farmhouse. Vi har også renoveret boligens tag med genbrugte cotto teglsten, som er typiske for området”.

De største forvandlinger er helt klart husets bevaringsværdige arkitektur og udearealerne omkring boligen. Vi har fremhævet husets karakter med en ny farve, som er typisk for området. Det krævede dog ret mange prøver for at finde den helt rigtige farve. Udearealerne var stort set ikke til stede før renoveringen, og vi skulle derfor bygge en portico (overdækket terrasse), en pool, en petanquebane og en pergola i stil med resten af huset”.

HVILKE TANKER GØR DU DIG, NÅR DER SKAL VÆLGES MATERIALER?

“Valg af byggematerialer diskuterer jeg med entreprenøren, da vi trækker meget på hans erfaring. Vi har efterhånden lært, at Alfonso er meget pålidelig og grundig i sine valg af materialer, og lægger meget vægt på at bruge lokale materialer af høj kvalitet.

Når det kommer til de indvendige overflader som fliser og klinker, arbejder vi sammen med vores indretningsarkitekter. Vi præsenterer dem for projektet, så vi kan få deres tanker om stil og stemning med i byggeprocessen. Når de har givet os et oplæg, tager jeg til Italien og snakker med leverandører for at se, hvad der er tilgængeligt. I disse tider har vi udfordringer med leverancer af byggematerialer, og derfor kan man ikke bare pege på et produkt i et katalog og få den præcise klinke. Vi må se, hvad der er til rådighed. Derudover vil jeg også gerne mærke kvaliteten og føle, det er det rigtige valg, når jeg står med det i hænderne”.

HVAD VAR VIGTIGT AT BEVARE? 

“Det vigtigste at bevare var facader, indvendige lofter, vinkælderen samt husets arkitektoniske udtryk”, begynder Thomas og fortsætter.

“Man får mange ting foræret ved sådan et gammelt hus. Da vi sandblæste lofterne, kom de smukke gamle buede tegllofter frem, som vi selvfølgelig har inddraget i boligen. Vi har desuden bevaret de gamle høloftsluftindtag, der er bygget op af nogle helt specielle og smukke tegl, som italienerne anvender til deres hølofter. Det samme gælder vinkælderen, som er ret unik at have, idet standen af sådan nogle kældre tit og ofte er i alt for ringe til at kunne indgå som en strukturel bygningsdel. Vi har dog måtte tilføje et par søjler og bjælker”.

HVAD ER I DINE ØJNE DET FEDESTE VED HUSET? 

To ting fortæller Thomas:

“Jeg synes høloftsåbningerne, som vi har bevaret og implementeret i brusenichen, er ganske unikke. Herfra har man udsigt til haven og landskabet gennem de smukke teglåbninger.

Derudover fik vi faktisk en gave, da vi stødte på en udfordring fra myndighederne, som betød, at vi ikke måtte have en påbygget overdækning til huset. Derfor projekterede jeg en fritliggende portico med udekøkken placeret de lovmæssige 10 meter fra huset, som jeg synes er blevet meget vellykket. Med den øgede afstand til husets køkken blev udekøkkenet udvidet med ekstra køkkenudstyr, så ejerne ikke skal rende for meget frem og tilbage. Porticoen er endt med at blive meget komplet”.

Et udpluk af billeder, hvor du kan se nogle af de bevarede detaljer.

Hold øje med næste artikel om denne bolig, som kommer til at handle om indretningen af den italienske perle, og hvor du også kan se flotte billeder boligens færdige udtryk.

Du kan også læse om de sidste travle dage, inden huset blev afleveret til de heldige ejere. Klik her.

Vil du også eje et landhus i Piemonte?

Se dine muligheder her