Hør mere om MyHomes

Tilmeld dig informationsmøde

Tanker om interiør og indretning af Comfort MH01 – Megève

Rikke Skouboe, Partner og udviklingschef MyHomes
Rikke Skouboe, Partner & Udviklingschef
tv fjernsyn cykelløb tour de france brændeovn genbrugstræ

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi er tilfredse med det endelige resultat af MH01s nye lejligheden i Megève. Er du nysgerrig, og vil vide hvilke tanker der er gået bagom indretningen og interiør? Så læs med nedenfor.

TANKEN OM INTERIØR OG INDRETNING AF COMFORT MH01 – MEGÈVE 

Arbejdet med renovering og indretning handler om indlevelse og fantasi. Om at trylle mørke steder lyse og små steder større. Disse oplevelser forstærkes af at skulle indrette rummene, så de både er brugbare for 29 forskellige familier, men også at de ikke opfattes som typiske sommerboliger. Her må godt være noget ekstra eller lidt anderledes. 

Denne gang i de franske alper, med udsigt til sneklædte bjergtoppe, omringet af blomstrende dale. Og næsten ligeså bemærkelsesværdigt, det at være midt i den skønne franske høflighed og de daglig gestus.

Viceværtsparret har smilet og vinket, når de har renset poolen eller luftet deres gamle Beagle. Og uanset hvor presset naboen har været, når hun har passet 3 meget små børnebørn, er der blevet hilst både høfligt og imødekommende. Selv skolebørnene der øver sig på p-pladsen med skateboard, stopper op, for at sige; ’Bonjour’. Og det føles faktisk som om dagen bliver bedre af alle disse rare hilsner. 

Selve lejligheden har gennemgået en mirakuløs forandring, siden vi stod og kikkede på det snævre snaskede køkken og de store lædersofaer, der var presset ind i flere af rummene. Nu er der åbnet op, fjernet vægge og moderniseret overalt. 

Badeværelserne er nu blevet elegante og smagfulde, hvor de tidligere lignede noget fra en bodega i 70´erne. 

Alle døre er udskiftet med smukke plankedøre, som er en fornøjelse at se og mærke. De er nye, men bygget op af genbrugs-træ, så de passer ind i Megeve stilen. 

Her i Megève behøver træhusene ikke maling, fordi plankerne fra de omkring voksende nåletræer indeholder naturlige svampehæmmende stoffer, der er så effektive, at træet holder længe uden overfladebehandling. Under et stort udhæng vil det kunne holde i op mod 50 år. Det tørre klima skaber et positiv miljø for bjælkerne, uanset om det er sommervarmt eller stærk frost, modsat vores fugtige vintre i Danmark. Det betyder at træfacaderne ældes langsomt – og stærkt. 

Disse smukke nuancer er ført med ind i interiøret: På de nye døre, i køkkenet og på væggene. Altsammen meget udtryksfyldt, i en varm glød.

Vores beslutning om at nedlægge et af tre soveværelser for at lave et mere funktionelt køkken, var helt rigtig. Rummet var ved første øjekast lille, men det rummer nu et pragtfuldt køkken med spiseplads og udgang til en dejlig altan med morgenlys. Herfra er der kik til poolen og man kan nemt forestille sig hvordan man kan kalde på de svømmende fra køkkendøren – at nu bliver maden serveret. 

Ved at nedlægge nogle skabe, er der nu kommet forbindelse mellem køkken og stuen. Og dagslyset er på den måde med til at skabe liv fra morgen til aften.

Selve interiøret er skabt med udgangspunkt i billeder fra gamle skihytter. Vævede tekstiler, med varme naturfarvede mønstre har tegnet rummene som kontrast til den hvide vilde natur udenfor. Vi har forsøgt at genskabe dette med kelimpuder og naturmaterialer. 

Vores hovedfokus har været at indkøbe møbler med en langtidsholdbarhed. Både som produkt, men også som ting man kan glædes ved i lang tid. Vi har brugt træ-produkter der er FSC mærkede og anvendt så mange naturlige materialer som muligt. 

Hvor der tidligere var køkken, er der nu en hyggelig læsekrog, med en sofa, der kan bruges som ekstra seng. De mørke sideborde er fra Skagerak, som også har leveret de små hylder med kaktus på. Standerlampen er fra Hay og skaber med sin gule skærm, lidt ’sollys’ i lejlighedens mørkeste krog. Af samme grund, har vi pyntet med porcelæns-kaktusser, som en hilsen til at gode ting kan gro også på de mørkeste steder. Vi tror, det er et godt sted til fordybelse og en middagslur. 

De fleste tænker nok Megève som et klassisk skisportssted fra 1930’erne, men faktum er, at det vrimler med sommeraktiviteter, blandt andet cykling. De franske cykelplakater er derfor inspireret af Tour de France, der i 2016 havde etaper netop i Megève. 

Billederne i køkkenet er tryk af den århusianske kunstner Per Petri, der med sine stærke farver sender sin egen muntre hilsen til det franske køkken, han elsker. Og netop i køkkenet har vi sat et stort rundt bord, til at samles om dagens måltid og hinanden. Der er en bænk fra Skagerak. Bænken som møbel kan noget andet end en stol, idet den rent praktisk fylder mindre, men også indbyder til en anden måde at forholde sig til sidemanden. Der er noget ekstra hyggeligt over en køkkenbænk.

Morgenstund har guld i mund – og det har vi taget helt bogstaveligt – og hængt Bloomingville lamper op, der understreger det smukke morgenlys der pludselig når op over bjerget og ind i køkkenet – og direkte over på kaffemaskinen. 

De Gotlandske lammeskind, er placeret dekorativt omkring i lejligheden. De er både smukke, men også bløde og hvide som de snekædte bjerge. Vi forestiller os at man på en kold dag, godt kan sidde på terrassen og nyde solen – med et eller flere skind under rumpen. Vi har lagt dem i en antik riskurv. Ikke fordi det kinesiske passede, men fordi det gamle træ faldt naturligt ind i rummet. 

Håber I er enige med os i, at resultatet er blevet godt, og at lejligheden er både lækker og unik i sin fremtoning.

Fordyb dig og lad dig inspirere

MyHomes magasinet

I vores nye udgave af magasinet Living in Europe fortæller vi om investeringen, og hvor nemt og bekvemt der er at være ejerfamilie. Du kan også se standarden på de boliger, vi har forvandlet til hjem for ejerne. 100 siders inspiration til ren ferieglæde og afslapning venter på dig her.

Få tilsendt magasinet
Magasin MyHomes Living in Europe