Hør mere om MyHomes

25. juli kl. 17.30

Tilmeld dig informationsmøde

Sommerhus i Danmark er blevet dyrere

Lene Pind, Kommunikationschef MyHomes kommunikations- og PR-indsatser
Lene Pind, Kommunikationschef

Danske sommerhuse er i høj kurs, og udbuddet er lavere end for fire år siden. Med efterspørgslen følger priserne, der i samme periode er blevet markant højere. Det er dermed blevet sværere for rigtig mange at realisere drømmen om et dansk sommerhus tæt på strand og charmerende havnebyer.

Finans Danmark har netop udgivet en artikel, som både sætter tal og ord på sommerhussituationen:

“Danskere, der er på udkig efter et sommerhus, skal regne med at have flere penge op af lommen end tidligere. På blot fire år, er kvadratmeterpriserne steget med næsten 50 pct. Samtidig er udbuddet af sommerhuse halveret”. Det viser en ny analyse fra Finans Danmark.

Artiklen forklarer, at priserne på de sommerhuse, der er til salg her og nu, ved indgangen til forårsmånederne i 2024 er på et rekordhøjt niveau. Et gennemsnitligt sommerhus kostede ved udgangen af februar måned 27.787 kr. pr. kvm., og det er 49 pct mere end på samme tidspunkt i 2020. Det betyder, at man i dag kan få et gennemsnitligt sommerhus på 85 kvm. til 2,4 mio. kr., hvor det i 2020 ville havde kostet 1,6 mio. kr.

Hornbæk er dejligt, men dyrt

Der er selvfølgelig stor forskel på, om man kigger efter sommerhus i Vest- og Nordjylland eller i Nordsjælland. Man får flest kvm. i førstnævnte region, men efterspørgslen er størst i Nordsjælland, hvor det dermed er dyrest at købe et sommerhus. Her rækker 2,4 mio. kr. kun til 53 kvm, som er 32 kvm mindre end, hvad man ville kunne købe for et tilsvarende beløb i 2020. Hornbæk er et af de mest eftertragtede områder i Nordsjælland, så her ligger tallene over gennemsnittet for Nordsjælland.

Drømmesommerhuset inden for rækkevidde

Vores kongstanke med MyHomes er at give flere danskere mulighed for at eje lukrative ferieboliger med en investering, der ligger langt under den, du som traditionel ferieboligejer skal betale. Ud over at dele udgiften til køb af ikke bare en, men hele fem drømmeboliger med andre, giver det også rigtig god mening at deles om ressourcerne. En feriebolig er ikke i brug hele året, og derfor giver det rigtig god mening, at flere deles om dem.

Det bliver ikke nemmere

Med MyHomes får du således hele fem ferieboliger på attraktive lokationer i Europa fra 1.5 mio. kr. Du skal ikke tage dig af boligkøb, renovering, indretning, vedligehold eller andre praktikaliteter. Det sørger MyHomes for, så du kan nyde din ferier fuldt ud.

Er du interesseret i at læse Finans Danmarks artikel, “Sommerhuspriser eksploderet på fire år”, kan du benytte linket her

 

Ønsker du et sommerhus i Hornbæk samt fire andre fireboliger?

I vores Comfort pulje åben for tegning, har vi allerede fundet de første tre boliger – herunder et nybygget sommerhus i Hornbæk. Læs mere om vores Comfort pulje