Hør mere om MyHomes

Fra nedslidt farmhouse til drømmebolig

Lene Pind, Kommunikationschef MyHomes kommunikations- og PR-indsatser
Lene Pind, Kommunikationschef
piemonte pool ferie

Det kræver sin mand – eller i vores tilfælde kvinde – at finde de rå perler i det eftertragtede område Piemonte og forvandle dem til moderne luksusboliger med autentisk italiensk charme. Blandt vinmarker og skønne små middelalderbyer ligger de gamle landhuse, som mange drømmer om at eje. Vil man købe på egen hånd, skal man være klar på, at det kan være forbundet med en vis risiko, og at der ligger MANGE timers projekterings- og renoveringsarbejde forude. En lang og omstændig proces, inden drømmehuset står klar.

Den proces har vi netop gennemgået med det italienske landhus, som Comfort foreningen MH03 i denne uge har taget i brug. Ved første øjekast ser man ikke, at der er tale om et super moderne hus, der ligger midt i vinmarkerne. Det er nemlig bygget i en lokal stil, som udstråler autenticitet og charme.

Da vores udviklingschef, Rikke Skouboe, imidlertid så huset første gang, var det et primitivt, typisk farmhouse, som var i meget dårlig stand, og det var svært at forestille sig, at det kunne blive til et luksushjem.

Nedenfor kan du se, hvordan huset så ud dengang.

Det Rikke kigger efter, når hun scouter boliger, er området, de nære omgivelser og muligheden for at renovere eller bygge en bolig, som lever op til kravene for et moderne komfortabelt liv.

Beliggenheden skal være kompromisløs, for den kan man ikke lave om på. Det er vigtigt, at området har masser at byde på; både naturen, de omkringliggende byer og ikke mindst udsigten fra grunden. Dernæst kigger hun på orienteringen i forhold til f.eks. solen, og boligen skal have gode faciliteter både ude og inde. Rikke har en hel ‘tjekliste’, som hun arbejder ud fra hver gang.

Rikke forelskede sig i den unikke beliggenhed, som dette hus i Piemonte har. Med 360 graders udsigt over vinmarker, hvoraf nogle af dem tilhører foreningen, kan det næsten ikke blive bedre, og Rikke begyndte at tænke i muligheder for denne bolig. Huset var nemlig ikke født med de autentiske detaljer, vi lægger vægt på. Det var småt og forholdsvis ucharmerende.

LANG PROCES MED MANGE FORHINDRINGER

Når man handler bolig  i udlandet, er processen anderledes end herhjemme. Der er en manuel arbejdsgang med rigtig meget papirarbejde, og man skal indhente adskillige tilladelser hos kommunen. I forbindelse med dette hus viste det sig, at dokumentationen fra tidligere ikke var i orden, f.eks. var garagen ikke registreret hos kommunen. Dermed gik en omstændig proces i gang med at lovliggøre de løsninger, der var valgt i årenes løb, inden handlen kunne falde på plads.

Da skødet endelig var underskrevet, kunne MyHomes’ udviklingsteam begynde at planlægge de rigtige løsninger for projektet. Skulle vi bygge til? Var det nok at brække ned indvendig og lave ny planløsning? Hvordan sikrede vi, at huset fik den rette italienske stil?

Ved et projekt som dette, må man kun bygge ud med 20 pct., og derfor skulle der tænkes kreativt for at nå i mål med alle ønsker og kriterier.

NYT HUS I FREDET OMRÅDE

Endnu en stopprøve var godkendelsen hos UNESCO. Ejendommen ligger nemlig i et UNESCO-beskyttet område, hvorfor en landscape kommission skulle sikre, at byggeriet lever op til nogle skrappe krav og dermed ikke skæmmer området. Kommissionen mødes kun én gang om måneden, og sådan er det!

Vi fik imidlertid godkendelsen, og projektet blev for alvor sat i gang.

Ved begyndelsen af et projekt som dette udarbejder vores arkitekter og indretningsfolk i samarbejde en detaljeret plan for sikre en rød tråd gennem boligen og et gennemført resultat. Der bliver indgået aftale med en dygtig entreprenør, og i samarbejde med vores folk fastlægges en tidsplan for projekteringen.

Det er ikke altid, at tingene går lige efter bogen, og i forbindelse med dette projekt, har vi både været ud for at skulle skifte arkitekt og rette op på strukturelle udfordringer i bygningerne, som muligvise kunne have forårsaget sætningsskader på længere sigt.

VARMEPUMPE OG ANTIKKE KLINKER

Heldigvis har vi et rutineret udviklingsteam, som efterhånden har flere projekter af den kaliber bag sig, og derfor er der blevet taget hånd om udfordringerne undervejs.

Det gamle farmhouse var som nævnt for småt efter vores standard, og vi ønskede at bygge ud. Begrænsningen på max 20 pct. for udbygningen gælder ikke kun i m2, men også i m3, og da vi gerne ville have loft til kip med fritlagte bjælker, talte det også med. Valget stod derfor mellem flere m2 eller udnyttelse af højden i huset og det æstetiske udtryk med flotte træbjælker.

Som man kan se på billederne, har vi valgt at prioritere de autentiske detaljer med trækonstruktion, bjælker og loft til kip i soveværelset. Der er blevet væltet vægge indvendig for at skabe en større rumfølelse, og huset har fået lagt det smukkeste klinkegulv både i stueplan og på 1. sal bestående af flere hundrede år gamle cotta sten, der er blevet opkøbt som genbrug. Hele huset har fået gulvvarme, som forsynes af en luft til vand-varmepumpe, der sørger for en miljøvenlig opvarmning, hvilket er noget særligt for området, hvor de flest huse er opvarmet ved hjælp af gas.

I Piemonte er der mulighed for at opholde sig udenfor stort set året rundt, og derfor er udeområdet indtænkt som en væsentlig del af opholdsmulighederne. Der er således lavet hele seks udgange fra stuen til den store terrasse, som indeholder udekøkken, pizzaovn, grill, udebruser m.m. Terrassen er overdækket, så man også i regnvejr skal sidde ved det store spisebord og hygge med familien eller opholde sig i loungemøblerne og nyde udsigten over poolen og det smukke landskab.

Huset har selvfølgelig fået etableret en helt ny pool, som er placeret æstetisk og nærmest svæver over den gamle garage, der er bygget om og malet, så den passer smukt til husets facade og fungerer som et topmoderne teknikrum.

Når man ankommer til huset ad den smalle grusvej mellem vinstokkene, mødes man med et syn, som er ganske anderledes end for et par år siden. Nu ligger der et smukt rosa hus med grønne skodder, der ligner et oprindeligt italiensk landhus, men som er en yderst moderne bolig og med al den luksus og komfort, man kan ønske sig.

Artiklen er anden del af fortællingen om forvandlingen af denne luksusbolig i Piemonte. Første del følger den sidste hektiske tid op til, boligen skulle afleveres til ejerne, og i tredje del går vi tæt på indretningen og den røde tråd gennem hele boligen.